Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tenute Rossetti | Chianti

Tenute Rossetti | Chianti

€12,50
op voorraad
Tenute Rossetti is een modern, jong en dynamisch bedrijf dat geworteld is in een sterke familietraditie. Gelegen nabij Florence, in het hart van Toscane. De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur, heel veel kersen en vers rood fruit.
Verzending binnen 1-3 werkdagen
  • Koop 6 voor €11,88 per stuk en bespaar 5%
Wij hebben een uniek maar vooral overzichtelijk assortiment van 40 bijzondere (en lekkere) wijnen..
  • Uniek assortiment
    wij importeren al onze wijnen zelf
  • Eenvoudig en veilig
    Bestel snel en veilig als gast
  • Gratis verzending
    Vanaf € 75
  • Snel verzonden
    Binnen 1-2 dagen
Beschrijving

Omschrijving:

Tenute Rossetti is een modern, jong en dynamisch bedrijf dat geworteld is in een sterke familietraditie. Gelegen nabij Florence, in het hart van Toscane: Cerreto Guidi. Rossetti Vini is een toonaangevende wijnmakerij, wiens sleutel tot succes een sterke passie is in elke stap van het wijnbereidingsproces, ultramoderne apparatuur en ervaren en gekwalificeerde wijnmakers.

Smaakprofiel:

De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur. In de neus ontdek je een heleboel kersen en ander vers rood fruit (pruimen, aardbeien), subtiel aangevuld met wat peper en bosgrond in de geur. Een rijpe wijn met een medium volle smaak en volzachte tannines.

Wijnbereiding:

De rijpe druiven worden geoogst en samen met de schillen komt de vergisting op gang. Dit duurt ongeveer 8 dagen. Fermentatie gebeurt bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. De rijping gebeurt in grote houten foeders (vaten) gedurende een half jaar. 

Lekker bij:

Deze wijn is een ideale begeleider van verse Italiaanse pizza of pasta. Vooral de druif Sangiovese doet het uitzonderlijk goed met tomatensaus. Dit geeft wat meer bite aan de pizza en combineert heerlijk met het iets wat fruitig en zure karakter van de wijn. Nóg eenvoudiger te maken: Italiaans brood, geroosterd boven een vuur of geblakerd op een grillplaat. Schenk er daarna een scheutje extra vergine olijfolie over en bestrooi met zout. Enjoy!