Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Maria Casanovas | Cava Brut de Brut

Maria Casanovas | Cava Brut de Brut

€13,25
op voorraad
Deze cava wordt gemaakt als een champagne (methode traditionelle) en is fris, strak, loepzuiver en toch heel elegant en speels.  Onze onbetwiste favoriet. Deze moet je proeven!
Verzending binnen 1-3 werkdagen
  • Koop 6 voor €12,59 per stuk en bespaar 5%
Wij hebben een uniek maar vooral overzichtelijk assortiment van 40 bijzondere (en lekkere) wijnen..
  • Uniek assortiment
    wij importeren al onze wijnen zelf
  • Eenvoudig en veilig
    Bestel snel en veilig als gast
  • Gratis verzending
    Vanaf € 75
  • Snel verzonden
    Binnen 1-2 dagen
Beschrijving

Omschrijving:

Deze cava wordt gemaakt als een champagne (methode traditionelle) en rust voor minimaal 14 maanden op de gistcellen (sur lie). Hierna wordt het bezinksel uit de fles gehaald en wordt de wijn afgevuld met een bijna suikerloze liquer d’expedition. Hierna volgt nog enkele maanden stabilisatie op fles voordat deze loepzuivere cava klaar is om te drinken. Wow! Deze cava van het kleine familiebedrijf Maria Casanovas móet je proeven. Fris, strak, zuiver en toch heel elegant en speels. 

Smaakprofiel:

Droog en elegant. De Macabeo en Xarel-lo geven fruit aan de wijn, terwijl de Parellade zorgt voor frisheid en een goede zuurbalans. Naast een bloemig aroma geeft het ook duidelijk citrus tonen en een aangenaam bittertje. Deze cava heeft hele fijne mouse, kenmerkend voor de cava van Maria Casanovas.

Wijnbereiding:

Deze cava wordt gemaakt als een champagne (methode traditionelle) en rust voor minimaal 14 maanden op de gistcellen (sur lie). Hierna wordt het bezinksel uit de fles gehaald
en wordt de wijn afgevuld met een bijna suikerloze liqueur d’expedition. Hierna volgt nog enkele maanden stabilisatie op fles voordat deze loepzuivere cava klaar is om te drinken.

Lekker bij:

Deze kun je de hele dag schenken! Lekker luxe bij het zondagochtendontbijt, tijdens de lunch als er een lekkere salade op tafel staat, bij de borrel (topper met tapas!) of s'avonds bij sushi, lichte vis en natuurlijk alles wat aan schaal- en schelpdieren uit de zee komt. Eigenijk bij alles en altijd...