Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Edouard Delaunay | SEPTEMBRE Bourgogne Pinot Noir

Edouard Delaunay | SEPTEMBRE Bourgogne Pinot Noir

€24,95
op voorraad
Ook weer zo'n klassieker, deze pinot noir uit de Bourgogne. Gemaakt door Edouard Delaunay, die hard op weg is zich een weg naar de top 10 producenten in de Bourgogne te banen.
Verzending binnen 1-3 werkdagen
  • Koop 6 voor €23,70 per stuk en bespaar 5%
Wij hebben een uniek maar vooral overzichtelijk assortiment van 40 bijzondere (en lekkere) wijnen..
  • Uniek assortiment
    wij importeren al onze wijnen zelf
  • Eenvoudig en veilig
    Bestel snel en veilig als gast
  • Gratis verzending
    Vanaf € 75
  • Snel verzonden
    Binnen 1-2 dagen
Beschrijving

Omschrijving:

Ook weer zo'n klassieker, deze pinot noir uit de Bourgogne. Gemaakt door Edouard Delaunay, die hard op weg is zich een weg naar de top 10 producenten in de Bourgogne te banen. In de gaten houden deze topproducent! Licht, fruitig, kruidig en een lekkere body. Op z'n lekkerst als je hem een beetje koelt...

Smaakprofiel:

Karmozijnrood in het glas, met typische aroma’s van rood en zwart fruit – framboos, bramen en kersen. Dezelfde tonen komen terug in de smaak, samen met wat kruidige hints. De afdronk is vol en fris.

Wijnbereiding:

Een eigentijdse Pinot Noir die alle elegantie en subtiliteit van deze Bourgondische variëteit samenbrengt. Meer dan 85% van de Pinot-Noir druiven voor deze blend komen uit de Côte d’Or. De resterende druiven komen uit het gebied Couchois- ten noordwesten van de Côte Chalonnaise. De wijn die van deze druiven gemaakt wordt, wordt toegevoegd aan de blend vanwege de frisheid die kenmerkend is voor deze regio.
De uiteindelijke blend bevat zelfs een klein beetje Pinot Noir uit de Beaujolais, voor de schitterende kleur en heerlijke fruitigheid.
Het merendeel van de duiven worden met de hand geplukt. Een korte periode van inweking en (koele) pre-vergisting volgt om de aroma’s te versterken en de smaken van vers fruit te waarborgen. Na de vergisting rijpt de helft van de wijn op eiken vaten voor structuur en complexiteit. De andere helft rijpt op stalen tanks voor versheid en fruit.

Lekker bij:

Gekoeld het allerlekkerste! Bij charcuterie of een klassieke boeuf bourguignon bijvoorbeeld.