Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Baron de Montfaucon | Châteauneuf-du-Pape Rouge

Baron de Montfaucon | Châteauneuf-du-Pape Rouge

€41,95
op voorraad
Eén van de onbetwiste en meest bekende wijn uit de Rhône is natuurlijk Châteauneuf-du-Pape. Wist je dat er voor deze wijn wel 18 verschillende specifieke druivensoorten gebruikt mogen worden? Hoezo veelzijdig!
Verzending binnen 1-3 werkdagen
  • Koop 6 voor €39,85 per stuk en bespaar 5%
Wij hebben een uniek maar vooral overzichtelijk assortiment van 40 bijzondere (en lekkere) wijnen..
  • Uniek assortiment
    wij importeren al onze wijnen zelf
  • Eenvoudig en veilig
    Bestel snel en veilig als gast
  • Gratis verzending
    Vanaf € 75
  • Snel verzonden
    Binnen 1-2 dagen
Beschrijving

Omschrijving:

Eén van de onbetwiste en meest bekende wijn uit de Rhône is natuurlijk Châteauneuf-du-Pape. Wist je dat er voor deze wijn wel 18 verschillende specifieke druivensoorten gebruikt mogen worden? Hoezo veelzijdig! Deze knapperd heeft er 'maar' twee (Grenache en Mourvèdre) wat hem echter niet minder bijzonder maakt. De stokken zijn heel oud (soms wel 80 jaar) en er worden o.a. betonnen cuves gebruikt voor de opvoeding. Volle wijn met complexiteit maar fluweelzacht.

Smaakprofiel:

Een harmonieuze balans tussen bosvruchten, kersen en karamel met rokerige tonen. Stevig maar fluweelzacht in de mond, waarbij je ook jeneverbesjes en kersenpit tegenkomt. Lekker lange afdronk.

Wijnbereiding:

Van de wijngaarden tot de wijnkelder wordt zeer voorzichtig gewerkt om de kwaliteit en zuiverheid van de druif te behouden. Om de balans in de wijn te verbeteren worden er maximaal 5 druivenrassen tegelijk met elkaar gefermenteerd (in dit geval dus maar 2). Door de temperatuur en de periode waarin de schillen geweekt worden (8 tot 14 dagen), proberen ze enkel zachte tannines te onttrekken. De druiven voor deze Châteauneuf-du-Pape komen van een klein perceel waar de stokken gemiddeld wel 80 jaar oud! De druiven worden met de hand geplukt en gedurende een week vergist, gevolgd door de schilinweking. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in eikenhouten vaten en nog eens 8 maanden in betonnen tanks, waarna de wijn in de fles terecht komt.

Lekker bij:

Feestje bij gegrilde eend! Maar ook heel lekker bij lamsrack, rood vlees op Provençaalse wijze of ratatouille.