Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Alphart | Rotgipfler vom Berg

Alphart | Rotgipfler vom Berg

€15,50
niet op voorraad
Rotgipfler is een uniek Oostenrijks druivenras waar heerlijk aromatische witte wijn van wordt gemaakt. Delicaat kruidig, hints van verleidelijk exotisch fruit, mineralige elegantie en sappige, rijpe zuurgraad.
  • Koop 6 voor €14,73 per stuk en bespaar 5%
Wij hebben een uniek maar vooral overzichtelijk assortiment van 40 bijzondere (en lekkere) wijnen..
  • Uniek assortiment
    wij importeren al onze wijnen zelf
  • Eenvoudig en veilig
    Bestel snel en veilig als gast
  • Gratis verzending
    Vanaf € 75
  • Snel verzonden
    Binnen 1-2 dagen
Beschrijving

Omschrijving:

Rotgipfler is een uniek Oostenrijks druivenras waar heerlijk aromatische witte wijn van wordt gemaakt. Delicaat kruidig, hints van verleidelijk exotisch fruit, een mineralige elegantie en sappige, rijpe zuurgraad.

Smaakprofiel:

Delicaat kruidig in de neus en heel verleidelijk door exotische hints van mango, ananas, meloen een hint van noten. Gecombineerd met mineralige elegantie en een sappige rijpe zuurgraad, is deze krachtige en verteerbare wijn zéér aangenaam om te drinken. Heerlijke lange afdronk.

Wijnbereiding:

Rotgipfler is een witte druif waar aromatische witte wijn van gemaakt wordt. Hij komt bijna alleen in de regio Gumpoldskirchen (Thermenregion) voor en is daarmee één van de meest authentieke en zeldzame druivenrassen van Oostenrijk. Rotgipfler is een natuurlijke kruising tussen Roter Veltiner en Traminer en dankt zijn naam aan de karakteristieke, roodachtig gebronsde scheuten van de wijnstok.

In de recentelijk volledig gemoderniserde en computergestuurde wijnkelder, worden de druiven geselecteerd en geperst. De Rotgipfler vom Berg wordt vergist in stalen tanks, waarna de wijn gedurende 4 maanden op de droesem rijpt (sur lie). Hierdoor krijgt de wijn een voller en zacht karakter.

Lekker bij:

Fantastisch aanvulling bij Aziatische gerechten met curry en gember, maar ook een uitstekende metgezel bij hartige groentegerechten met rund of bijvoorbeeld gebakken kippendijen.